Blended living

Blended living

15 september 2014 Geen categorie 1

uithofOp 16 september gaf ik een lunchpresentatie aan collega’s over de manier waarop ik social media gebruik. Zelf noem ik het ‘blended living’. Mijn wereld is groter geworden door social media en mijn online appearance is een deel van mijn leven. Ook daar ben ik helemaal aanwezig. Zowel in werk als privé hebben social media me veel opgeleverd: liefdes, vriendschappen, opdrachten, prijzen, een baan bij de HU. Maar ook: afleiding, troost, hulp, kennis, contacten, ontmoetingen, ideeën, plezier. Ik zal een poging wagen jullie mee te nemen in mijn social media beleving. Een paar dagen uit mijn blended leven.

Weekend. Boodschappen, huishouden, leuke dingen doen met mijn dochter, maar ook leestijd. Ik check mijn favorietenlijst in Twitter, waar ik berichten bewaar die ik later uitgebreid bekijk. Vaak artikelen die ik wil lezen. Flink aan het opruimen wegens naderende verhuizing en een hele tas levensmiddelen over. Op twitter doe ik een oproepje: wie wil het komen halen?

Facebook gebruik ik vooral privé. Ik heb mijn instellingen dan ook zo aangepast dat alleen vrienden mijn berichten kunnen zien. Ik plaats een foto van mijn dochter die een ijsje eet. Ook zet ik foto’s van mijn nieuwe huis in het betreffende fotoalbum. Leuk dat mijn vrienden zo kunnen meeleven. Via de app van de luisterpaal van 3voor12 hoor ik de nieuwe cd van Magnus. Ik luister hem nog eens via Spotify en dat is zichtbaar op facebook. Een vriendin daar merkt op dat ze live spelen op Crossing Border. Goede tip!

Zondagavond. Relaxtijd. Ik ben alleen thuis en kijk een nieuwe serie op tv. Tegelijkertijd twitter ik erover met twee andere vrouwen. Eén ken ik in het echt, de ander alleen van Twitter. Het voelt als op de bank kletsen over waar je naar kijkt. Later die avond krijg ik een twitterbericht van Arko van Brakel, de directeur van De Baak. Ik las zijn artikel over het instellen van een Chef Happiness in organisaties en reageerde dat ik beschikbaar ben. Hij gaat erop in en stuurt me per privébericht zijn telefoonnummer met het verzoek hem te bellen.

Maandag. Mijn blog over Low Car Diet staat op de website van Trajectum. Via Twitter en de Facebookgroep van HU Duurzaam Doen, wordt het verspreid. Trajectum vroeg me of ze de blogs erover (die ik op mijn eigen site plaats) mogen plaatsen op hun site. Uiteraard! Hoe meer exposure, hoe beter. Met 14 collega’s zitten we in een app-groep. We geven elkaar tips en support. Het voelt echt als samen, al ken ik de meeste collega’s niet in het echt.

Op Twitter zie ik dat er een bijeenkomst is over onderwijsvernieuwing. Ik meld daar dat ik graag kom en registreer me via e-mail. In de Facebookgroep van HU Honours plaats ik de link naar www.united4education.org. Ik zie dat het al 33 keer is bekeken. Vandaag start de MOOC ‘blended learning ontwikkelen’ van de Open Universiteit. Ik ga naar de leeromgeving en kijk wat ik al kan doen. Ik stel mezelf voor en vertel over mijn werk. Direct een reactie van iemand van UMCU over hoe wij Honours vormgeven. Ik kijk op zijn profiel en op zijn LinkedIn-pagina om te zien wat hij precies doet. Interessant contact…

Omdat veel mensen mijn tas met levensmiddelen-oproep retweetten in hun netwerk, krijg ik een reactie van iemand in Zeist. Ik maak een afspraak met haar, morgenavond komt ze het halen.

‘s Avonds ga ik op zoek naar kledingkasten voor mijn nieuwe huis. De kasten die me aanspreken zet ik in Pinterest. Zo kan ik het later makkelijk terugvinden. Ik kijk nog even naar foto’s van mensen die ik volg op Instagram. En ik schrijf deze blog. Mijn voorbereiding voor de presentatie.

lunchdoosWeten wat social media kunnen betekenen voor de HU? Lees dit. Via Coosto kun je je eigen instelling monitoren op social media. En begin vooral eerst zelf; ervaar hoe het werkt en wat het best bij je past.

PS Wil je er morgen bij zijn? Kom om 12 uur naar CK.08, Oudenoord 330.

Share

Één antwoord

  1. Henk Penseel schreef:

    Petje af hoe efficient je je tijd indeelt. Ik kan er morgen niet bij zijn, maar kan jij met al je kennis jouw presentatie op een soort ‘uitzending gemist’ zetten?
    Groetjes, henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.