8 januari 2013

Vrouw met PIT

Mijn eigen eerste boek… Het moment dat ik nagelbijtend op de bank wachtte tot de eerste doos bezorgd werd, vergeet ik nooit meer… En wat rook hij heerlijk…

De maanden na het verschijnen in juni 2007,werd ik overspoeld door reacties. Niet alleen op bol.com, maar ook in magazines en in mijn eigen e-mail. Het ontroerde me hoe mijn eigen verhaal anderen zo kon raken. Nog steeds is dat elke keer weer erg bijzonder…

Een greep uit de reacties

“Wat herken ik mezelf in je boek Vrouw met PIT! Een groot feest der herkenning (dus ook een spiegel, auw af en toe haha). Geweldig boek! Er zijn best veel overeenkomsten tussen mijn weg en de jouwe, komt erg dichtbij, erg prettig.”

“Tjee…..Ik heb net je boekje uit “Vrouw met PIT”. Ongelooflijk wat een herkenning. Ik ben er helemaal van onder de indruk, het lijkt of ik mezelf terug lees. De kennis die je overdraagt die weet ik allemaal, maar je persoonlijke noot die ik lees.”

“Het greep me meteen. Je schrijft zoals je coacht: persoonlijk, betrokken, prikkelend, confronterend en vooral heel prettig. Dank je wel.”

Flaptekst

Vaak is het leven zo druk en je agenda zo volgepropt dat je aan inspiratie niet meer toekomt. En jaren later vraag je je opeens af: Is dit het nou? Is dit mijn leven zoals ik dat wil?

Geloof me: ik snap je. In een vorig leven was ik organisatieadviseur. Huisje, boompje, beestje: ik had alles goed voor elkaar. Toch was het niet mijn eigen leven. En na de benodigde burn-out, wilde ik het anders. Dit boek vertelt over de ontdekkingstocht die volgde. Over mijn valkuilen, spoken en hardnekkige patronen. Maar ook over mijn ontdekkingen en inzichten. Wil je je passie, intuïtie en talenten zien, erkennen, voeden en ontwikkkelen? En er vervolgens naar leven?

Naomi en Ellen geven in het hele boek hun reactie op mijn teksten, als in een weblog. Het is autobiografisch, inspirerend, creatief, luchtig, ontroerend en grappig. Nieuwsgierig geworden? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Lees het en mail me je reactie. Veel plezier!
Suus

NBD|Biblion recensie

Een vrouw met pit is een krachtige vrouw die in balans is, zich bewust is van wat ze denkt, voelt, doet en wil en weet wat haar kernkwaliteiten zijn. Dit boek vormt het verslag van de persoonlijke ontdekkingstocht van de auteur, die na een ernstige burn-out haar leven een nieuwe richting heeft gegeven. Achtereenvolgens behandelt deze de drie componenten van PIT, namelijk Passie, Intuïtie en Talent, waarbij ze eigen ervaringen afwisselt met tests, vragenlijsten en opdrachten. Een tweetal vrouwen geeft telkens een persoonlijke reactie op de teksten, gepresenteerd als een weblog. In het slothoofdstuk wordt duidelijk hoe passie, intuïtie en talent een magische verbinding aan kunnen gaan en dan tot iets bijzonders leiden – een vrouw met PIT. De levendige opzet, de vele opdrachten en de luchtige illustraties van striptekenares Maaike Hartjes maken dit tot een leesbaar en bruikbaar boek voor een breed publiek.

(NBD|Biblion recensie, Drs. N.P. Aders)

Share