26 oktober 2012

Boeken

Als kind was ik een lezer. Ik verslond boeken en vond het heerlijk om te verdwijnen in een ‘andere wereld’.  Meestal las ik realistische boeken: De kinderen van de Bolderburen, de boeken van Roald Dahl zoals Sjakie en de chocoladefabriek en in mijn puberteit vooral Lemniscaat boeken zoiets als Jij, jij en jij. Ook was ik erg onder de indruk van Het Achterhuis. Toen ik wat ouder was, schreef ik gedichten en ik begon in een zomervakantie aan een eigen boek. Nooit afgemaakt…

Maar de droom om te schrijven bleef. Helaas werd ik twee keer uitgeloot voor de School voor Journalistiek, maar ik bleef schrijven. Als journalist voor een Haags huis-aan-huisblad, bij een lokaal underground muziekmagazine en toen ik met SUUS & CO startte, ook op mijn eigen site. Ik blogde er vanaf 2003 lustig op los.

Eén van mijn blogs ging over een boek: Calimeromarketing van Karen Romme. Ik schreef over de aansprekende kleur van de omslag en wat kleuren voor invloed kunnen hebben. De uitgever van dat boek, Scriptum, kwam via een zoekmachine op mijn blog terecht en stuurde me een e-mail. De bottom-line was: Wil jij een boek schrijven?

Ja natuurlijk!!

En zo verscheen in juni 2007 mijn eerste boek Vrouw met PIT. Drie jaar later kwam, bij diezelfde uitgeverij, mijn tweede boek Spoken Bestaan uit. En nu ligt er niet iets voor me waarover ik een boek wil schrijven. Maar wie weet….

Share